CURRICULUM VITAE

                                     Lydiah i 2002  

              Foto: Bjarne Kahr
         
 Tilbage til forsiden
Lydiah blev født i Kenya d. 14.maj 1974. Hun har sunget siden hun var lille. Som seksårig kom hun ind i skolens sangkor i Nairobi, hvor hun blev udvalgt til - år efter år - at synge i et kæmpekor på nationaldagen for landets præsident. 
Hun har også sunget i kirkekor og andre kor med klassiske værker i repertoiret. Men det blev gospel, som gik hende til hjertet og som hun siden koncentrerede sig om. 
Hun læste på musikkonservatoriet i Nairobi, da der kom en ivitation fra den danske Demokratifond i 1997... 
Og siden har hun boet i Danmark, ledet forskellige kor i Jylland: i Brande, Vildbjerg, Klitmøller, Herning, Holstebro, Haderup osv. , undervist i sangteknik, stemmetræning og solosang. 
Nu underviser hun i Lemvig, Klitmøller, Horne, Haderup og Vildbjerg. Hun tager ud som gæstende gospellærer til andre byer, hvor hun afholder workshops. 
 
I 2005 deltog hun i Scenen er din på TV 2, sang "All Night Long" og kom til delfinalen. Det var en mulighed for at hele Danmark kunne opleve hendes stemmepragt og charme. 
Men allerede på det tidspunkt havde hun en stabil karriere og succes med store udendørs gospelkoncerter i Holstebro Lystanlæg samt 3 turnéer i Slovakiet og en enkelt koncert i Prag. I Slovakiet blev der lavet flere interviews til TV, radioer og aviser. 
I 2003-2005 gav hun koncerter i Danmark og udlandet med lillekor His4Tune, i 2005 med Gospelation og siden 2006 med The Love 'n' Hope Singers. 
D.11/11-2007 gav hun et brag af en koncert med "Danmarks største gospelkor" og 6 mands-band i Holstebro Musikteater. På scenen stod over 200 medlemmer af hendes diverse jyske kor. 

Vildbjerg er Lydiahs hjemmebane, der bor hun med sine fire børn.